اعتیاد سالمندان
اعتیاد در افراد مسن سبب بروز مشکلات جسمی و روحی فراوان جهت سالمند واطرافیان او می گردد. در دوران سالمندی فرزندان منزل را ترک می کنند و معمولا خانه شلوغ تبدیل به خانه ایی ساکت می شود. اشخاص سالمند که دوران جوانی فردی اجتماعی بود ارتباطش با سایرین کمتر می شود و احساس تنهایی می کند.
بیماری های دوران سالمندی نیز او را خسته می کند. بنا به هر علتی مشخص است که در دوران سالمندی روابط اجتماعی و سلامتی سالمند با مشکلاتی همراه است. سلامت عمومی، به مخصوصا مشکلات سلامت روان و اعتیاد به سنی بستگی ندارد. بزرگسالان و سالمندان می توانند به علت مشکلات روحی و روانی که ریشه در گذشته دارد و یا در زمان حال در هر وضعیتی و هر کجا که هستند به استفاده از مواد مخدر روی بیاورند. اعتیاد به مواد مخدر سن خاصی ندارد حتی سالمندان که تجربه های بسیاری در زندگی دارند و به نظر میرسد انسان هایی عاقل تر و داناتر هستند. در هر صورت مواد مخدر همیشه یک راه فرار محسوب می شود، مخصوصا اگر شخص با مشکلات شخصی ، خانوادگی و یا مشکلات جسمی و بیماری ها دست و پنجه نرم کند.
استفاده از مواد مخدر در سالمندان می تواند مشکلات جدی برای آنها به وجود آورد. که عبارت است از:
- صدمه دیدن ناگهانی
- سقوط
- بیماری های جسمی
- از دست دادن حافظه
- تداخل با سایر داروها و ایجاد مسمومیت
این موارد فقط بخشی از مشکلاتی است که اعتیاد در سالمندان ایجاد می کند. میزان مصرف مواد مخدر و درجه اعتیاد تشخاص سالمند امکان دارد بیشتر از آمارها باشد زبرا تشخیص و شناسایی این اشخاص با مشکلاتی روبروست.
مهم این است که خانواده ها حهت محافظت از سلامت عزیزانشان به شیوه ای درست اقدام کنند.
توصیه های بی اساس به مصرف مواد مخدر در سالمندان
گاهی اوقات میشنویم که چنانچه افراد مسن بیماری خاصی دارد می تواند بعضی اوقات تریاک مصرف کند. این توصیه غلط است چرا که سالمندان به علت وضعیت خاصی که دارند این توصیه می تواند برای آنها بسیار خطرناک باشد.