بیماری وسواس فکری
اختلال عصبی مشکل رایجی است که مانند وسواس ، نخست با دو مشخصهی تکرار فکرهای وسواسی نمایان می شود. افکاری که بسیار آزاردهنده بوده و شخص را به شدت به خود درگیر میکنند. اگر شخص در مرحله بروز علائم نتواند آن ها را متوقف کند با افزایش این افکاربه مرور زمان استرس و اضطراب به شخص هجوم آورده و او را از پای در میآورند.
افکار آزار دهنده وسواس فکری
اکثر این فکرها برای شخص مبتلا، ترس و نگرانی به همراه میآورند و منشاء اصلی جهت هر رفتار وسواس گونهای میباشند.
رفتار اجباری چیست؟
به رفتارهایی که شخص مبتلا به وسواس بروز میدهد تا فشار ناشی از هجوم افکار را کاهش دهد، رفتار اجباری گفته میشود. علائم وسواس فکری نگران کننده هستند اما بهتر است بدانید که این نوع اختلالات عصبی با استفاده از شیوه های متفاوت قابل بهبود و درمان است.
دلایل ایجاد وسواس فکری
عوامل متفاوتی امکان دارد در ایجاد وسواس هر شخص دخیل باشند. که عبارت است از:
- عوامل ژنتیکی
- مشکلات بیولوژیکی و عصبی مانند: عدم تعادل شیمیایی سروتونین در مغز.
- تغییرات اساسی در زندگی
- عوامل رفتاری تکرار زیاد آن
- تجربیات شخصی
نشانههای اصلی اختلال فکری
از جمله نشانه های وسواس فکری عبارت است از:
اهمیت بیش از حد به پاکیزگی
میکروبها دشمن سلامتی هستند و هرجا که حضور داشته باشند. آیا میکروبها آنقدر مقاوم هستند که نیاز باشد محل استقرار آن ها را چندین بار ضدعفونی کرد.
ترس از بیماری
شخص در اثر یک سری مشکلات عصبی و افکار بی علت به طور دائم نگران است که مبادا بیمار شود.. این افکار تا جایی جلو میروند که شخص از سر اجبار به پزشک مراجعه میکند.
اهمیت به تقارن و نظم اشیاء
نظم در ابعاد مطلوب و برای رسیدن به بعضی اهداف در زندگی، کارهای ضروری است. اما اگر در نظم بخشیدن به محیط دچار افراط شویم این رفتار مفید، تبدیل به وسواس فکری شده است.
جمعآوری لوازم غیرضروری
شخص همیشه نگران است تا نکند وسایل خود را از دست بدهد.
شمارش افراطی
یک، دو، سه، چهار… باید دوباره آن را بشمارم. این روند بارها تکرار میشود و با گذشت زمان ذهن و جسم شخص مبتلا فرسوده خواهد شد.
احساس عدم امنیت
در ذهن آن ها همیشه کسی در کمین است تا به آن ها آسیب برساند یا اموالشان را بدزدد.