مدیریت خشم بیمار در کنار پرستار
مدیریت خشم بیمار در کنار پرستار
هر فرد در زندگی خود با بالا و پایین های زیادی روبرو میشود که عواطف او را تحت تاثیر قرار میدهد. در این میان اتفاقاتی نیز وجود دارند که برخلاف طبیعت انسان که به دنبال شادابی است. او را به سمت ناتوانی و سستی میکشاند. بیماری یکی از مهمترین مشکلاتی است که تمام انسانها را در هر سنی که باشند، درگیر خود میکند. بیماریها انواع متفاوتی دارند و میزان درگیری اشخاص با آنها متفاوت از حتی دیگر انسانها میباشد.
بنابراین هر چقدر بیماری یک فرد سختتر و شدیدتر باشد و سلامتی او را بیشتر به خطر بیاندازد. احساسات او را بیشتر درگیر خواهد کرد. افزایش احساس ناامیدی، تنهایی، افسردگی، خشم و ناراحتی از جمله پیامدهای مبتلا شدن به انواع بیماریها است. با توجه به این مسئله اطرافیان و کسانی که پرستاری از بیماران را بر عهده دارند، باید شرایط بیمار را درک کنند و بتوانند خشم بیمار را مدیریت کنند.
نحوه مدیریت خشم و ناراحتی
بیماران
هنگامی که فردی بیمار است، در حال تحمل درد جسمی و روحی است. توجه به بیمار و همدردی با او جزو ابتداییترین نیازهای هر بیمار میباشد. فردی که پرستاری از بیمار را بر عهده گرفته باید بتواند بر واکنشهای متفاوت او نسبت به بیماری، پاسخ مناسبی بدهد. مهمترین نکات را درباره نحوه مدیریت خشم و ناراحتی بیمار در حضور پرستار عبارت است از:
- هنگامی که بیمار از شدت درد بیماری خود عصبانی است یا حتی با گستاخی با شما صحبت میکند. فقط بهتر است شنونده باشید. در چنین وضعیت هر حرفی که بزنید هر چقدر هم منطقی و درست باشد، او را عذاب خواهد داد.
- وقتی مسئولیت پرستاری از بیمار را پذیرفتهاید، یعنی خود را در جایگاه نزدیکترین شخص نسبت به او قرار دادهاید. اگر بیمار پرخاش میکند یا رفتار نامناسبی را انجام میدهد. وظیفه شما همدردی و صبر کردن است.
- پس از این که عصبانیت و ناراحتی بیمار کمی فروکش کرد، سعی کنید مشکل او را به صورت ریشهای حل کنید.
راه حلهای مدیریت خشم
روشهای متفاوتی جهت مدیریت عبارت است از:
- نفس عمیق بکشید
- ذهنتان را آرام کنید
- شمارش معکوس را انجام دهید
- موسیقی مورد علاقهتان را گوش دهید
- کمی حرکات کششی انجام دهید
- نوشیدنی مورد علاقهتان را میل کنید
- به عواقب عصبانیت خود بیاندیشید