پرستاری از بیمار دیالیزی در منزل
یکی از ارکان اصلی بدن که تاثیر بسیار زیاد و اساسی در تصفیه خون افراد، دفع سموم بدن و حفظ سلامتی انسانها دارد کلیه ها هستند. چنانچه کلیه ها با بیماری روبرو شوند. کار این اجزاء با اختلال مواجه می شوند و شاید نتوان کلیه ها را نجات داد. دیالیز کلیه و درمان با دارو که تا مدتی جوابگو است. امکان دارد نیاز به پیوند کلیه باشد. که آنهم وضعیت خاص خود را دارد.
دیالیز
دیالیز به دو دسته تقسیم می شود. که عبارت است از:
- همودیالیز
- دیالیز صفاتی
همودیالیز
وسیله ای است که خون را تصفیه می کند. و مازاد و مواد مضر را از بدن خارج می کند. بیشتر بیمارانی که از دستگاه دیالیز استفاده می کنند. در هفته سه بار این عمل را انجام می دهند. البته مدت زمان ماندگاری فرآیند دیالیز به عوامل زیر بستگی دارد:
- این که عملکرد کلیه تا چه اندازه تحت تاثیر قرار گرفته است.
- میزان مایعات سالم داخل بدن بعد از آخرین دیالیز چه مقدار است.
- میزان مواد مضر و سموم جمع شده در بدن به چه میزان است.
نوع دستگاه همودیالیز
عواملی که بیان کردیم در فرایند کار بهتر کلیه ها موثر می باشد. بعضی اوقات این موارد برای پرستاری از بیمار دیالیزی در جهتی بهتر مهم خواهند بود.
دیالیز صفاتی
در این شیوه داخل شکم شخص با مایع تصفیه کننده پر می شود و توسط آن خون بدن را پاک سازی می کنند. در این شیوه توسط ابزار پلاستیکی که درون شکم قرار گرفته است. مواد زائد خون تخلیه می شود. جهت انجام این روش دیالیزی عمل جراحی کوچکی روی شکم شخص صورت می گیرد. یک شیار کوچک ایجاد می کنند. تا لوله پلاستیکی را درون آن قرار داده و مواد زائد و مضر از این طریق خارج گردد.
پرستاری از بیمار دیالیزی در منزل
مراقبت از بیماران دیالیزی در منزل مزایای زیادی دارد. که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پایین آمدن هزینه ها
- کاهش رفت و آمد به مطب پزشک
- داشتن حس آرامش بیمار
- سرعت بیشتر در درمان و بهبودی حال بیمار
- در کنار خانواده بودن بیمار در طول درمان
- قرارگرفتن در فضای پاکیزه
- دریافت موادغذایی مناسب