گفتار درمانی سالمندان
گفتار درمانی سالمندان
روش گفتار درمانی یکی از کارهای توان بخشی درافراد است. مخصوصا سالمندان است. روش گفتار درمانی در منزل فرد مسن و با انجام کارهای هدفمند باعث بهبود تکلم سالمند می گردد. درمانگر شخصی است. که متناسب به سابقه، مهارت و دانشی که بدست آورده قابلیت بررسی و تشخیص درمان اختلالات مربوط به گفتار و زبان را دارد.
گفتار درمانی
در صورت حاد نبودن وضعیت سالمند بهتر است. که گفتار درمانی در منزل انجام گیرد. به دلیل اینکه سالمند در محل زندگی خود از آرامش و احساس رضایتی برخوردار خواهد بود. به همین دلیل آرامش ذهن قطعا روی بهبودی شرایط او تاثیر مثبت خواهد گذاشت. استفاده از تکنیک های مختلف در محیط منزل. و کنار اعضای خانواده باعث می شود. سالمند سریع تر بهبود یابد.
گفتار درمانی در منزل
- از روش حرکت عضلات دهان، گلو و زبان
- شیوه تغییر و درمان فکر و ایجاد توانایی در ارتباط بین تفکر و بیان
دلیل نیاز به گفتار درمانی
- کاهش میزان شنیداری:
قدرت شنوایی در بیشتر سالمندان به مرور زمان کاهش می یابد. فرد سالمند با توجه به علت های متفاوتی تا اندازهای توانایی شنیداری خود را از دست میدهد.
- کاهش حرف زدن سالمند در نتیجه عدم حضور اشخاص در کنار فرد :
به هر میزان فرد، صحبت و معاشرت را بیشتر تمرین کند. ضعف در تواناییهای کلامی را به میزان کمتری تجربه می کند. کاهش ارتباطات سالمند. مشکلات زبانی و گفتاری را افزایش می دهد.
- مشکل در پیدا کردن واژه ها در هنگام صحبت:
پیدا کردن واژهها کاری است. که به دقت و توجه بالا نیاز دارد. با افزایش سن امکان دارد. این توانایی دقت قدرت حل مسئله کاهش یابد.
- کاهش میزان توانایی در خواندن و نوشتن:
خواندن و نوشتن به درک و گفتار فرد کمک بسیاری می کند. بیحوصلگی، ضعف در بینایی، لرزش دستها، بیدقتی، از خواندن و نوشتن جلوگیری میکنند.