تغذیه سالمندان

تغییرات سالمندی از سالها قبل از این دوران آغاز می شود. با توجه به تغذیه در این دوران از زندگی به علت تغییر نیازهای تغذیه ای بدن از اهمیت به سزایی برخوردار است. مهمترین نکات تغذیه اي براي این سنین ، آماده کردن غذاهاي ساده و کم حجم است به شکلی که تمامی نیازهاي شخص به مواد مغذي تامین گردد . انتخاب نوع غذا در برنامه غذایی روزانه از اهمیت خاصی برخوردار است.

تغذیه برای افراد سالمند

با افزايش سن، نياز سالمندان به انرژی کاهش‌ می یابد و تمايل به مصرف غذا كمتر مي‌شود. چنانچه انتخاب غذا به درستی صورت نگيرد، مقدار دريافت مواد مغذی ضروري در آن‌ها پايين‌تر از حد مطلوب خواهد بود. توجه به تغذیه سالمندان به علت در تغییر نیازهای تغذیه اهمیت بسزایی دارد. رعایت تغذیه صحیح سالمندان باعث می‌شود شخص سال‌های عمر خود را با سلامت و نشاط و راحتی بیشتری طی کند و کمتر در معرض بیماری‌های شایع مانند: فشارخون بالا، چربی خون بالا، دیابت و پوکی استخوان قرار بگیرد. نکته مهم در تغذیه سالمندان و عادات غذایی مطلوب و در جلوگیری از این بیماری‌ها مؤثر است. و رعایت عادات غذایی باعث بهبود کیفیت زندگی آنان خواهد شد. بیشتر بیماری‌هایی که اشخاص مسن از آن‌ها رنج می‌برند نتیجه عوامل غذای رژیمی است.

مواد غذایی موردنیاز سالمندان

  • غلات

این گروه شامل انواع نان مخصوصا سبوس‌دار، برنج، ماکارونی، سیب‌زمینی و سایر غلات می‌شود.

  • میوه‌ها و سبزی‌ها

این گروه تأمین‌کننده ویتامین A و C، قدری ویتامین ‌های گروه B، آهن و مقدار قابل‌توجهی فیبر هستند.

  • لبنیات

موادی مانند شیر، ماست، پنیر، کشک، دوغ و بستنی را شامل می‌شود.

  • پروتئین‌ها
  • ویتامین‌ها

مهم‌ترین ویتامین‌های موردنیاز در تغذیه سالمندان ویتامین D است.

  • مایعات

یکی از مشکلات دوران سالمندی کاهش مصرف میزان آب بدن و احساس تشنگی است که این مسئله زمینه مبتلا شدن به عفونت‌های دستگاه ادراری، تنفسی، زخم‌های بستر و یبوست را افزایش می‌دهد.

 

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x