داروهای خطرناک برای سالمندان
حتما این اتفاق برای شما هم پیش آمده است که دچار بیماری سرماخوردگی میشوید یک سری دارو را بدون داشتن تجویز پزشک مصرف میکنید. شاید در سنین کمتر با عوارض اینگونه رفتارهای پرمخاطره مواجه نشوید اما با افزایش سن و ورود اشخاص به مرحله سالمندی، عوارض دارو خود را بیشتر نشان میدهند. این امکان دارد سلامتی اشخاص را به خطر بیاندازد. این نکته بسیار مهم را در نظر داشته باشید که امکان دارد لیست داروهای خطرناک جهت سالمندان، در سنین کمتر عوارض کمتری داشته باشد و در سنین بالا نشانههای بسیار مختلفی از مصرف این داروها در سالمندان شاهد باشید. پزشکان با توجه به عوارضی که این داروها در سالمندان ایجاد میکند، این داروها را تجویز نمیکنند و جهت برطرف شدن بیماری مورد نظر از داروی جایگزین استفاده خواهند کرد.
لیست داروهای خطرناک برای سالمندان
انسولین
اکثر افراد با نام انسولین بهعنوان داروی بیماری دیابت که اشخاص میتوانند میزان قند خون خود را با آن کنترل کنند میشناسیم. چنانچه برای سالمندان میزان انسولین با مقدار متغیر تجویز شود میتواند بسیار خطرناک باشد. اشخاصی که سن بالا دارند و به بیماری دیابت دچار هستند باید در طول روز باید بهمقدار معین انسولین دریافت نمایند. تغییر در میزان انسولین دریافتی باعث تغییر ناگهانی قند میشود و عوارضی مانند: نارسایی کلیه، نابینایی، اختلال در عملکرد صحیح اعضاء بدن و در موارد شدیدتر مرگ را باعث میشود.
فلکسریل داروی شلکننده عضلات
استفاده از داروی شلکننده عضلات برای سنین جوانی در مواقع گرفتگی کمر و پا یا دردهای عضلانی گزینه خوبی باشد. اما تاثیر این دارو در سنین بالا مختلف این دارو در سنین بالا این شل شدن عضلات موجب شکستگی استخوان خواهد شد.
یوتروپین یا داروی هورمون رشد
تصور اشتباه در ذهن افراد باعث شده است که با مصرف این دارو میتوانند حس جوانی و شادابی را در خود ایجاد نمایند. اما متاسفانه در سنین بالا علائمی مانند: ورم، درد مفاصل، اختلال در قند را بهوجود خواهد آورد.
سلبرکس داروی ورم مفاصل
مصرف این دارو، میزان ابتلا سالمند به حمله قلبی و سکته افزایش پیدا میکند.
آمبین داروی آرامبخش
با افزایش سن، خواب افراد کم میشود. سالمندان به سختی میتوانند خواب کاملی را در شب تجربه کنند. از اینرو به استفاده از داروهای آرامبخش تمایل پیدا میکنند. این داروها با توجه به تاثیراتی که روی شخص برجای میگذارند، باعث ایجاد خواب آلودگی، از دست دادن تعادل و صدمات ذهنی میشود.
نکسیوم داروی معده
اکثر سالمندان دارای مشکلات گوارشی،ریفلاکس و سوزش معده هستند. این موارد با مصرف بعضی میوه و مواد غذایی افزایش پیدا میکند و سالمندان بهناچار به استفاده از داروهایی روی میآورند. اما با مصرف این دارو عوارضی مانند: نارسایی کلیه، اسهال و… دارد.